trainingen berlijn

Direct inschrijven

programma

De trainingen vinden plaats op een prettige en met het openbaar vervoer makkelijk bereikbare locatie in Berlijn. ‘s Middags  gaan we op bezoek bij de Nederlandse ambassade en tevens  bij diverse succesvolle Nederlandse ondernemers in Berlijn.

Heen- en terugreis: U reist op eigen gelegenheid naar en van de Duitse hoofdstad. Zo hebt u alle ruimte om uw eigen wijze van transport te kiezen en hebt u de vrijheid om al een dag eerder aan te komen en/of achteraf nog langer in Berlijn te blijven.

Verblijf: U kiest vooraf het hotel waar u wilt “wohnen”. De trainingen vinden plaats in Berlin Mitte. Omdat de afstanden in Berlijn groot zijn, adviseren we u om voor uw verblijf een hotel niet ver van de trainingslocatie te zoeken. Wij bieden u als klant een lijst met daarop een aantal centraal gelegen hotels in diverse prijsklassen. Wilt u dat een professional uw verblijf regelt? Dan bevelen we u de dienstverlening van Esther Hoek https://organiserenmetlev.nl/ aan.

Het inhoudelijke programma begint op de maandag maar graag verwelkomen wij u al op zondagavond voor een welkomstdrankje en een eerste kennismaking.
Wij begeleiden u tijdens het gehele programma en verzorgen de taaltrainingen en modereren de workshops, kennis -en workshopsessies. Wij en onze relaties doen er alles aan om u een onvergetelijke ervaring te bezorgen.

 

Ochtenden

U volgt op de maandag t/m donderdagochtend van 9.30 tot circa 13.00 uur de intensieve en praktijkgerichte taaltraining Duits verzorgd door de twee taalprofessionals, Esther Bouma en Tjaco Rowaan. Relevante culturele verschillen én overeenkomsten tussen Nederland en Duitsland komen ook ruimschoots aan bod. De doeltaal is in principe de voertaal, maar u kunt natuurlijk ook uw vragen in het Nederlands stellen.

 

Middagen

Middag: Om 13:00 uur gebruiken we op onze leslocatie een heerlijke lunch. Daarna volgt een zeer divers middagprogramma waarvan wij u hier graag de contouren schetsen. Tijdens de intakegesprekken die we met alle reisdeelnemers voorafgaand  aan de reis voeren, inventariseren we waar uw wensen liggen. Daarmee bepaalt u zelf mede de inhoud en dus ook de sprekers die we uitnodigen of de ondernemers bij wie we op werkbezoek gaan. Elke middag heeft wel zijn eigen thema (volgorde onder voorbehoud).

 

Maandagmiddag

Thema: welke netwerken hebt u nodig om uw doelen te realiseren
Tijdens een bezoek aan de Nederlandse ambassade krijgt u voorlichting over de ondersteuning die u vanuit de overheid kunt krijgen als u in Duitsland zaken wilt doen. U krijgt een overzicht van en inzicht in bij welke Nederlandse en Duitse instanties u moet aankloppen om uw plannen te kunnen realiseren en wat daar verder bij komt kijken.  Omdat we met een kleine, exclusieve groep zijn is het mogelijk ook uw persoonlijke vragen te stellen. 

 

Dinsdagmiddag

Thema: Interculturele communicatie: Uw gedrag als randvoorwaarde voor zakelijk succes in Duitsland.
In deze workshop, gegeven door een gecertificeerd intercultureel trainer, leert u over uw eigen (voor)oordelen over wat handig of onhandig gedrag is. Tevens leert u welk gedrag specifiek gewaardeerd of afgewezen wordt in Duitsland. Daarmee verwerft u inzicht in hoe uw natuurlijk gedag aansluit op dat van onze oosterburen. Mocht u merken dat bepaald gedrag niet bevorderlijk is, kunt u oefenen met een alternatieve aanpak die wel tot succes leidt.

 

Woensdagmiddag

Thema (social) media in Duitsland/ontmoeting met succesvolle Nederlandse en Duitse ondernemers
Vanmiddag gaan we op bedrijfsbezoek bij een aantal ondernemers die succesvol zijn in Duitsland en die alles weten over de do’s en don’ts die gelden bij de inzet van (online) media. We staan stil bij zaken als zoekstrategieën, de inhoud/boodschap, uitstraling en de juridische voorwaarden die in Duitsland gelden. En natuurlijk kunt u deze succesvolle ervaringsdeskundigen helemaal uitvragen over welke strategieën zij gebruiken, van welke netwerken zij gebruik maken etc.

 

Donderdagmiddag

Thema: juridische zaken en administratie en netwerken
Het middagprogramma valt in twee delen uiteen. In het eerste gedeelte staan juridische en administratieve thema’s in het middelpunt. De workshopleider is de jurist Wouter Timmermans. Hij is hoofd van de German Desk van Stellicher Advocaten en heeft vele jaren als jurist in Duitsland gewerkt.
In het tweede gedeelte kunt u netwerken  met voor u interessante personen die we voor u uitnodigen. We doen ons uiterste best om de juiste personen voor u te vinden. (E.e.a. is mede afhankelijk van de informatie die u ons geeft tijdens het intakegesprek en van het moment dat u zich voor de training aanmeldt. Hoe eerder u zich inschrijft, des te eerder kunnen we voor u aan het werk om de juiste match te vinden).

 

Cultuur en ontspanning

Tevens laten we tijdens het programma in de middaguren en rond het diner naast de „highlights“ een aantal minder bekende plekken in de stad zien. Daarbij staat de Duitse cultuur en uw ontspanning steeds centraal. U beweegt zich in Berlijn letterlijk door een stuk van de Duitse geschiedenis en die komt ruimschoots aan de orde, bijvoorbeeld met een bezoek aan de Bondsdag en een wandeling door de architectonisch indrukwekkende Reichstagskoepel, met zicht op het parlement. 

 

Avonden

In de avond dineren we op bijzondere plekken in uitstekende restaurants in telkens een ander deel van de stad. Hierdoor komt u in aanraking met de veelzijdigheid en diversiteit van de stad, ook op culinair gebied. Tijdens de diners bespreken en evalueren we, natuurlijk in het Duits, de ervaringen van de dag. We kunnen tevens een Duitstalige theater- of operavoorstelling bezoeken: tenslotte komt u voor een programma waarin u volledig wordt ondergedompeld in de Duitse taal en cultuur!

 

Kosten

De taaltraining, het lesmateriaal, kosten voor diners (exclusief alcoholische dranken), reizen per openbaar vervoer of fiets binnen Berlijn, excursies, entreegelden voor alle programmaonderdelen zijn bij de training inbegrepen. Heen- en terugreis, verblijfskosten evenals kosten voor reis- en annuleringsverzekering zijn voor eigen rekening maar kunnen op aanvraag geboekt worden via onze reisagente.

Prijs: € 4197,- (excl. BTW) 

Inschrijven

Wilt u meer weten over zakendoen met Duitsland, onze dienstverlening en over ons programma?