Geschäftsreif

Taal- en cultuurreizen voor zakelijke doeleinden

Direct inschrijven

Trainingsprogramma Berlijn

 

Geschäftsreif biedt een kwalitatief hoogwaardig trainingsprogramma naar Duitsland aan voor Nederlandse ondernemers, bedrijven en organisaties die reeds zaken doen of graag samen willen werken met Duitse zakenpartners. U reist voor deelname aan deze unieke trainingen naar Berlijn. Het gaat om een speciaal programma voor een selecte groep ondernemende professionals die, voorzien van de juiste bagage aan kennis en vaardigheden, willen excelleren in Duitsland. Per reis kunnen maximaal 12 deelnemers mee. Daardoor kunnen wij een programma bieden dat optimaal aansluit bij de individuele wensen van de deelnemers. Duitsland is de belangrijkste zakenpartner voor Nederland. Een training in het doelland zelf, met de benodigde kennis van de taal én de zakelijke cultuur, inzicht de Duitsers “ticken” en wat er komt kijken bij het zakendoen in Duitsland loont zeer de moeite en kan, zeker via het onderdeel matchmaking, nieuwe, lucratieve zakenpartners opleveren: een goede investering dus!

 

Onze uitgangspunten en doel

Wij, Esther Bouma en Tjaco Rowaan beschikken samen over meer dan 40 jaar specialistische ervaring met het geven van taaltrainingen (zakelijk) Duits en worden door onze klanten als echte Duitsland-experts gezien. Wij zien onszelf als communicatieprofessionals met een zwaartepunt op het terrein van praktische taal -en cultuurtrainingen, die onze klanten daarnaast op vele terreinen van de samenwerking tussen Nederland en Duitsland van dienst kunnen zijn. Dat komt omdat we beschikken over een breed en kwalitatief hoogwaardig netwerk aan Duitslandspecialisten waarmee we graag samenwerken en dat we graag voor onze klanten openstellen. Denk hierbij aan medewerkers van ambassades, trainers interculturele communicatie, aan juridische specialisten, aan op Duitsland gerichte (socialmedia) specialisten, aan vooraanstaande journalisten en vooral ook aan in Duitsland succesvolle Nederlandse ondernemers. Dat betekent dat u voor al uw vragen over Nederlands-Duitse samenwerking en over uw kansen in Duitsland bij ons aan het juiste adres bent. Gaat het om praktische taaltrainingen dan helpen wij u zelf verder. Gaat het om onderwerpen waarbij andere specialismen gevraagd worden, dan zorgen wij ervoor dat uw vragen daar beantwoord worden.

 

Doel en kern van het  programma

Vanuit de vragen die (startende) Nederlandse ondernemers op de Duitse markt ons in de loop van de jaren stelden, hebben we een prachtig programma samengesteld dat u de bagage biedt om een voortvarende start op de Duitse markt te kunnen maken. Ook in dit programma gaan we uit van de kracht van samenwerking. Wij, als ervaren taalspecialisten werken samen met specialisten uit andere disciplines waardoor u zich op een optimale start in Duitsland kunt voorbereiden.

Wat bereikt u door het volgen van onze vijfdaagse training? 1: Doordat u een week lang volledig ondergedompeld bent in de Duitse taal bent u na afloop nog vaardiger  in het zakelijk Duits en kent u de culturele gebruiken zodat u zich zelfverzekerder in een Duitstalige, zakelijke omgeving kunt bewegen. 2: Door de kennis die u opdoet van ervaringsdeskundigen weet u de weg naar en binnen belangrijke instanties 3. Door het volgen van een workshop „interculturele communicatie“ kent u de do´s & don’ts van het zakendoen in Duitsland en bent u in staat om sneller uw doelen in Duitsland te bereiken  4. Aan het eind van deze training beschikt u over een relevant netwerk aan ondernemers en instanties die u verder op weg kunnen helpen bij het behalen van uw zakendoelen op de Duitse markt. 5. Via de netwerkbijeenkomst met voor u interessante Duitse en Nederlandse ondernemers in Berlijn  stellen we u in de gelegenheid u rechtstreeks in contact te brengen met de voor u interessante relaties. (De kosten voor de training betalen zich zo wel heel snel terug)6. De tijdens de training verworven kennis van de Duitse geschiedenis en politiek stelt u in staat uw gedrag beter af te stemmen op wat de Duitse markt vraagt. 7. Door het samen optrekken met mede-cursisten beschikt u na deze week over een interessant netwerk aan gelijkgezinde, ondernemende mensen waaraan u uw plannen kunt toetsen. 8 U hebt het echte Berlijn leren kennen en bent daarmee een geweldige ervaring rijker!

Overigens houdt onze dienstverlening dan niet op. Voor wie dat wil, zijn er allerlei mogelijkheden voor verdere ondersteuning wanneer u uw plannen gaat uitvoeren.

KORTOM, NA DEZE REIS BENT U GESCHÄFTSREIF EN OPTIMAAL VOORBEREID OM SUCCESVOL TE OPEREREN OP DE DUITSE ZAKELIJKE MARKT.

Inschrijven

Wilt u meer weten over zakendoen met Duitsland, onze dienstverlening en over ons programma?