Geschäftsreif

Taal- en cultuurreizen voor zakelijke doeleinden

Direct inschrijven

Berlijnreis

Geschäftsreif biedt een kwalitatief hoogwaardig trainingsprogramma naar Duitsland aan voor Nederlandse ondernemers, bedrijven en organisaties die reeds zaken doen of graag samen willen werken met Duitse zakenpartners. Het gaat om unieke reizen voor een selecte groep ondernemende professionals  die, voorzien van de juiste bagage aan kennis en vaardigheden, willen excelleren in Duitsland. Per reis kunnen maximaal 12 deelnemers mee. Daardoor kunnen wij een programma bieden dat optimaal aansluit bij de individuele wensen van de deelnemers. Duitsland is de belangrijkste zakenpartner voor Nederland. Een blik over de grens, met de benodigde kennis van de taal én de zakelijke cultuur, loont zeer de moeite en kan nieuwe, lucratieve zakenpartners opleveren: een goede investering dus!

 

Onze uitgangspunten en doel

Wij, Esther Bouma en Tjaco Rowaan beschikken samen over meer dan 40 jaar specialistische ervaring met het geven van taaltrainingen (zakelijk) Duits en worden door onze klanten als echte Duitsland-experts gezien. Wij zien onszelf als communicatieprofessionals met een zwaartepunt op het terrein van praktische taal -en cultuurtrainingen, die onze klanten daarnaast op vele terreinen van de samenwerking tussen Nederland en Duitsland van dienst kunnen zijn. Dat komt omdat we beschikken over een breed en kwalitatief hoogwaardig netwerk aan Duitslandspecialisten waarmee we graag samenwerken en dat we graag voor onze klanten openstellen. Denk hierbij aan medewerkers van ambassades, trainers interculturele communicatie, aan juridische specialisten, aan op Duitsland gerichte (socialmedia) specialisten, aan vooraanstaande journalisten en vooral ook aan in Duitsland succesvolle Nederlandse ondernemers. Dat betekent dat u voor al uw vragen over Nederlands-Duitse samenwerking en over uw kansen in Duitsland bij ons aan het juiste adres bent. Gaat het om praktische taaltrainingen dan helpen wij u zelf verder. Gaat het om onderwerpen waarbij andere specialismen gevraagd worden, dan zorgen wij ervoor dat uw vragen daar beantwoord worden.

 

Doel en kern van het  programma

Vanuit de vragen die (startende) Nederlandse ondernemers op de Duitse markt ons in de loop van de jaren stelden, hebben we een prachtig programma samengesteld dat u de bagage biedt om een voortvarende start op de Duitse markt te kunnen maken. Ook in dit programma gaan we uit van de kracht van samenwerking. Wij, als ervaren taalspecialisten werken samen met specialisten uit andere disciplines waardoor u zich op een optimale start in Duitsland kunt voorbereiden.

Wat bereikt u door het volgen van onze vijfdaagse training? 1: Doordat u een week lang volledig ondergedompeld bent in de Duitse taal bent u na afloop nog vaardiger  in het zakelijk Duits en kent u de culturele gebruiken zodat u zich op uw gemak in een Duitstalige, zakelijke omgeving kunt bewegen. 2: Door de kennis die u opdoet van ervaringsdeskundigen en door het volgen van een workshop „interculturele communicatie“ kent u de do´s & dont´s van het zakendoen in Duitsland en weet u de weg naar en binnen belangrijke instanties. 3. Aan het eind van deze training beschikt u over een relevant netwerk aan ondernemers en instanties die u verder op weg kunnen helpen bij het behalen van uw zakendoelen op de Duitse markt. 4. We streven ernaar u rechtstreeks in contact te brengen met de voor u interessante zakenpartners. 5. U hebt kennis van de Duitse geschiedenis en politiek, waardoor u uw gedrag beter af kunt stemmen op wat de Duitse markt vraagt. 6. Door het samen optrekken met mede-cursisten beschikt u na deze week over een interessant netwerk aan gelijkgezinde, ondernemende mensen waaraan u uw plannen kunt toetsen en bent u een geweldige ervaring rijker!

Overigens houdt onze dienstverlening dan niet op. Voor wie dat wil, zijn er allerlei mogelijkheden voor verdere ondersteuning wanneer u uw plannen gaat uitvoeren.

Kortom, na deze reis bent u geschäftsreif en optimaal voorbereid om succesvol te opereren op de Duitse zakelijke markt.

Contactformulier

Wilt u meer weten over zakendoen met Duitsland, onze dienstverlening en over ons programma?

Alle informatie omtrent data en inhoud van de reis vindt u op deze website. Maar u mag natuurlijk ook rechtstreeks contact met ons opnemen per telefoon of email.

Uw privacy

Tjaco Rowaan
tjaco@geschaeftsreif.nl
+31 (0)6 1024 4429

Esther Bouma
esther@geschaeftsreif.nl
+49 (0) 15772039036